Talismani i amajlije za horoskopske znake

Ići dole

Talismani i amajlije za horoskopske znake

Počalji od Wonderful taj Sre Maj 07, 2008 7:33 pm

OVAN

Dijamant je zaštitnik onih koji su rodjeni u znaku Ovna. Dijamant je svetlucavi dragi kamen bele ili svetloplave boje i tradicionalno, on je simbol čistoće i nevinosti. Po legendi štiti onoga koji ga nosi na levoj strani tela. Takodje veruje se da dijamant učvršćuje vernost dvoje ljubavnika, otuda njegova česta upotreba, kao ukrasa na vereničkom prstenu. Stari Rimljani su verovali da dijamant donosi sreću ratnicima, te se zato najviše i nosio kao amulet. Medjutim, ovaj dragi kamen donosio i nesreću, posebno onima koji su bili pohlepni za njim. Ukoliko je dijamant poklon, ili izraz vernosti i ljubavi, nikad ne donosi nesreću. Ovnovima dijamant donosi sreću i snagu i čuva ih od zla. Safir je svetloplavi dragi kamen, donosi sreću i ljubav. Najbolji izbor za Ovnove je da zajedno nose i dijamant i safir, jer se dobro dejstvo oba kamena povećava. Priča se da je nekada kada je iz čuvenog turskog trezora ukraden safir, ovaj pobledeo i izgubio sjaj i boju. Najvredniji safiri su nebeskomodri, ali se javljaju i drugi varijeteti: grimizni, žuti, ružičasti ili zeleni. U stara vremena, verovalo se da štiti od veštica. U srednjem veku korišćen je kao amajlija protiv očnih bolesti.

BIK

Biku odgovara smaragd. Ovaj svetlucavi zeleni dragi kamen, simbol je konstantne i istinske dobroćudnosti i sreće za sve Bikove. Dugo vremena, ovaj kamen je bio simbol besmrtnosti. Vrhunski obradjen i uglačan, smaragd je imao snagu vraćanja izgubljenog vida, a priča se da ga je Neron koristrio za vreme gladijatorskih borbi, da bi bolje video. Bio je korišćen u lečenju zapaljenja oka, kao losion napravljen od njegovog praha i pomešan sa vodom. Kao kamen modernog doba, smaragd može biti brušen u 57 i 58 faseta. Ovaj zeleni kamen može donositi sreću i Rakovima, ali je posebno benevolentan.

BLIZANCI

Kamen zaštitnik ovog znaka je ahat. To je poludragi kamen, čija su mistična svojstva donosila zdravlje i dug život onima koji su ga nosili, a posebno Blizancima. U antici se verovalo da ahat donosi elokvenciju (govornički dar) u da štiti od glavobolje. Takodje, verovalo se da donosi umor i da štiti od kožnih bolesti. Može biti crven ili beli, ponekad sa mrljama. Srećan je za baštovane i sve one koji se na bilo koji način bave zemljom. Najčešće je ovalan i kako su verovali stari Rimljani, donosi bogatstvo. Da bi pojačali snagu ahata, cigai su nosili i hrizofraz, srugi srećni kamen za Blizance. Ahat nikako ne bi trebalo da nose Device i Ribe.

RAK

Rubin je srećan kamen za rodjene u ovom znaku. To je svetlucavi dragi kamen koji varira od ružičaste do tamnocrvene boje. Simbol je slobode, dostojanstva i čarobne snage. Pored toga što je zaštitnik ljubavi i slobode, on daje snagu povratka izgubljene ljubavi. Stari su verovali da rubin se dopušta popuštanje iskušenjima i da stabilizuje mentalno zdravlje. Veruje se da čuva od reumatizma. Posvetli kad se vlasnik razboli ili ga zadesi nesreća. Katarina Aragonska bila je upozorena na promenu svog kraljevskog položaja, promenom boje svog rubina. Najcenjeniji primerci rubina došli su sa Dalekog istoga i zvali su ih „Budine suze“. Ne donosi puno sreće Ovnovima i Vagama. Biser je drugi srećni kamen za Rakove. Rimljani su ih poistovećivali sa suzama jer su oni simbol čistote. Ne može ih svako nositi, na nekome počinju da gube sjaj. Tad ih treba skinuti i ponovo staviti tek kad povrate belinu i sjaj.

LAV

Zaštitni kamen za Lavove je Sardoniks. Ovaj lepi crveno-braon poludragi kamen čuva snagu, hrabrost i vrlinu. Zaštitnik je braka i mlada koja ga nosi na venčanju imaće, kako se veruje, srećan brak. Takodje donosi popularnost, a verovalo se da štiti od slepila i uboda insekata. Rimljani su ga koristili za kameja-broševe. Ne treba da ga nose Bikovi i Škorpije.

DEVICA

Hrizolit, koji je zaštitni kamen ovog znaka, zelenkasto-žute je boje. Simbol je sreće i vernosti. Posebno je srećan za Device, ali ga i Lavovi mogu nositi. U antici je služio da otera duhove i da osigura čvrst san. Nošen preko dana donosio je literarnu ili poetsku inspiraciju. Ima mnogo divnih antičkih ogrlica, narukvica i prstenja koji potvrdjuju lepotu ovog kamena. Bio je omiljen medju viktorijancima, ali njegova popularnost ni danas nije mala. Hrizolit i sardoniks ne bi trebalo da nose Škorpije i Bikovi. Hrizolit posebnu sreću donosi Devicama.

VAGA

Opal je srećan kamen samo za Vage. Treba, medjutim, reći da se antički svet nije plašio njegovog prokletsrva. Naprotiv, nazvali su ga „kamenom nade“. Osobenost ovog poludragog kamena je da svetluca iako nije brušen. Na istoku su dugo verovali da poobljšava vid i pomaže memoriji. Da bi dokazao svoju moć, „svetac“ je svoje „pacijente“ doticao opalom. Opal se ne sme ostaviti u kutiji za nakit ili u fioci, jer će izgubiti sjaj, lepotu i svoje magnetske moći. Ovaj lepi kamen, iako nije preterano srećan za mnoge znake Zodijaka, posebno za Raka i Jarca koji ga ne smeju nositi.

ŠKORPIJA

Topaz je poludragi kamen kji može biti žute, bele ružičaste ili neke druge boje. Zaštitnik je ljubavi, lojalnosti i uspeha na poslu. U srednjem veku, tipaz je najčešće bio optočen zlatom, nosio se oko vrata jer se verovalo da štiti od začarabosti, nesanice, povreda grla i ždrela. Na istoku se verovalo da je pomoću topaza moguće primati astralne poruke. Strelac i ostali mogu ga nositi, bez bojazni po sreću, ali zloslutan je za Ribe i Devicu.

STRELAC

Zaštitni kamen ovog znaka je Tirkiz. To je poludragi kamen divne plave boje, koji je ime dobio zato što je donet iz Turske.turci, kao dobri konjanici, smatrali su ga svojim talismanom, jer su verovali da je čuvao konje i jahače na njihovim čestim i dugim putovanjima. Veruje se da tirkiz štiti od ljubomore i od uroka. Interesantno je da tirkiz ne izgleda dobro na svim ljudima, na nekima gubi sjaj i boju. Pričalo se da tirkiz menjajući boju, moše otrovati onog ko ga nosi. Najbolje izgleda kada je optočen zlatom. Posebnu sreću donosi Bikovima, ali u stvari ni za jedan znak nije posebno nesrećan. Njegova moć se pojačava ako se nosi zajedno sa Safirom.

JARAC

Za ovaj znak posebno je srećan kamen Granat. To je poludragi kamen, tamnosrvene boje. Simbol je vernosti, kvaliteta koji jarčevi posebno cene. Rimljani, Grci i Egipćani, smatrali su ga kamenom vladara, kamenom koji donosi snagu, moć i lojalnost. Verovalo se da GRANAT štiti opšte zdravstveno stanje čoveka koji ga nosi, a posebno da ne doopušta zapadnje u melanholiju i depresiju. Njegova magična svojsta pokazuju se i u tome što se smatralo da svoga vlasnika može upozoriti na predstojeću nesreću, promeni boje. Srećan je i za Vodollije, ali ne i za Bikove i Škoršije.

VODOLIJA

Glavni zaštitnik ljudi rodjenih u ovom znaku je Amestit, poludragi kamen divne ružičaste a ponekad i ljubičaste boje. Smatralo se da njegove mistične moći inspirišu na vrlinu i na visoke ideale. Hiljadama godina koristio se za ukras na episkopskom prstenju i uopšte za nakit velikodostojnika. Tradicionalno, amestit je kamen ljubavnika, a za stare Grke bio je to kamen koji je štitio od trovanja, pijanstva i mamurluka. Stavljen u svilu štiti od glavobolje. Odgovara i svim ostalim znacima, bez izuzetka.

RIBE

Ribama kao vodenom znaku, odgovara Akvamarin. Ovaj sjajni dragi kamen ime je dobio od dve latinske reči, voda i more, jer njegova plavo-zelena boja poseća na boju mora. Veruje se da akvamarin donosi harmoniju i sreću u braku, pa je zato on dobar izbor za verenički prsten. Sretan je još i za Škorpiju, ali se takodje može reće da bi Vodolije i Lavovi trebalo da ga izbegavaju.
Wonderful
Wonderful
Administrator

Broj poruka : 454
Godina : 31
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 02.05.2008

Pogledaj profil korisnika http://wonderfullworld.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu