Astromedicina

Ići dole

Astromedicina

Počalji od Wonderful taj Sre Maj 07, 2008 6:20 pm

Od davnina je poznata povezanost Astrologije i medicine na osnovu koje su Astrolozi davno dijagnosticirali bolesti i/ili moguću podložnost datim bolestima. U Astrologiji je jako bitan položaj Meseca kao i njegovi aspekti koje pravi sa ostalim planetama pa i kućama, jer je najčešće upravo on signifikator bolesti jer predstavlja deo tela (organa) koji je najosetljiviji. Danas je i među lekarima opšte prihvaćeno da je operacija manje uspešna i sa više krvarenja ako se vrši dok je Mesec pun.

Prilikom tumačenja natalne karte pored Meseca, za određivanje predispozicija prema nekim oboljenjima, takođe se gleda 1, 6, 8 i 12 kuća i vladari tih kuća, kao i položaj Sunca. Naime, da osoba ne bi imala većih zdravstvenih problema, Sunce i Mesec (svetla) u natalnom horoskopu ne smeju imati loš aspekat (pogotovo konjukciju i kvadrat) jer upravo taj loš aspekat označava ne baš dug i kvalitetan život.

Kao što sam već pomenuo, Sunce i Mesec ne smeju biti loše aspektovani, pogotovo ne sme da se javi pomračenje (Sunce konjukcija Mesec) jer to označava loše zdravlje a često i kratak životni vek. U daljem tekstu su date planete i delovi tela (organi) kojima vladaju.

Sunce - Srce, gornji deo tela, leđa, slezina, cirkulacija, spermatozoidi, kod muškarca desno oko a levo kod žene.

Mesec - Grudi, stomak, ravnoteža tečnosti u organizmu, probava, sekrecija žlezde sa unutrašnjim lučenjem, levo oko kod muškarca i desno kod žene.

Merkur - Nervni sistem, mozak, vid, usta, jezik, respiratorni sistem, ruke i šake, opšti je vladaoc svih hormona.

Venera - Grlo, brada, obrazi, čulo ukusa, bubrezi, jajnici, unutrašnji reproduktivni organi, venska cirkulacija, receptori u koži.

Mars - Mišicni sistem, eksterni reproduktivni organi, glava i lice, crvena krvna zrnca, motorički nervni sistem, bešika, nadbubrežna žlezda.

Jupiter - Arterijska cirkulacija, jetra, bedra, kukovi, stopala, desno uho, gornji deo čela, glikogen i masna tkiva, pankreas.

Saturn - Koža, skeletni sistem, zubi, ligamenti, kolena, levo uho, organi čula sluha, žučna kesa, paratiroidna žlezda, telesne belančevine.

Uran - Visoko-moždane funkcije, telesni elektricitet, zglobovi.

Neptun - Kičmeni stub, nervna vlakna, stopala, hipofiza, telepatske funkcije, bela krvna zrnca, kinestetičke funkcije.

Pluton - Eliminatorni i reproduktivni sistem, abnormalni rast, bradavice, tumori, mladeži.
Wonderful
Wonderful
Administrator

Broj poruka : 454
Godina : 31
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 02.05.2008

Pogledaj profil korisnika http://wonderfullworld.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu